Click here to visit LS1Tech
Click here to visit Performance Trucks
Click here to visit Mod Motor Tech
Click here to visit Modern Hemi

PerformanceTrucks.net Forums  

Go Back   PerformanceTrucks.net Forums > GENERAL TRUCK PERFORMANCE, PROJECTS, & GROUP DISCUSSION...specifically > STEREO & ELECTRONICS
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor DirectoryUsed CarsGarageStore
Welcome to PerformanceTrucks.net Forums

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-15-2011, 07:34 AM   #1
Trader Rating: 0
Teching In
 
ls1_camaro_z28's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19
Default nnbs speakers not working

I have a 2008 silverado. I dont have the premium sound ,but my door speakers are starting to rarely work. When they're on they sound good. When they arent all i have are the little ones behind my head. BTW its a rcsb. Have any of you had this problem? and where should i look first? Thanks for the help.
ls1_camaro_z28 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2011, 11:15 AM   #2
Trader Rating: 5
Motorboatin Sonofabish
 
BLACKND's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Alvin,TX
Posts: 4,099
Default

new speakers. The factory ones are crap and I've had 2 factory front door speakers go out on the passenger side.
__________________
Fomerly: L33Z71
2013 Sierra 1500 ECSB 2WD TX.Edition - QuickSilver Met 5.3L/6A/3.42 - Modded Stock AirBox/AFEPro DryS Air Filter/AirAid MIT/LS3 Throttle Body/Kook's Custom Headers--3" Bullet Race Muffler/Wheatley Performance Tuning
2012 Silverado 1500 ECSB 2wd Z71 - Black 5.3L - SOLD
2007 Silverado RCSB NNBS--Greystone Metallic 4.8L-3.73 - SOLD
BLACKND is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2011, 01:11 PM   #3
Trader Rating: 126
MASS seller approved
 
low2001gmc's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Elsa RGV / SA, TEJAS (956) 802-7700
Posts: 1,056
Send a message via AIM to low2001gmc
Default

Quote:
Originally Posted by ls1_camaro_z28 View Post
I have a 2008 silverado. I dont have the premium sound ,but my door speakers are starting to rarely work. When they're on they sound good. When they arent all i have are the little ones behind my head. BTW its a rcsb. Have any of you had this problem? and where should i look first? Thanks for the help.
same probably on my 08 rcsb. i suppose it is a common problem. i hated it especially when i am listening to a good song.
low2001gmc is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2011, 03:02 PM   #4
Trader Rating: 5
Motorboatin Sonofabish
 
BLACKND's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Alvin,TX
Posts: 4,099
Default

First set of speakers the passenger side intermittently stopped working, then would come on again after a while. Would get static at times, then stopped working altogether. I pulled the door panel and used my electrical tester and was showing power to the speaker but no sound. So I pulled my drivers side speaker and it worked perfectly. The front door speaker is not blown, no physical damage to it, its just dead.

Got a replacement set of speakers from a member on the site, and replaced the passenger side speaker. Since then, I've had to replace the passenger side speaker with the other replacement I got from Schino. Have had no issues with the drivers side, but the back passenger side speaker is blown too.
__________________
Fomerly: L33Z71
2013 Sierra 1500 ECSB 2WD TX.Edition - QuickSilver Met 5.3L/6A/3.42 - Modded Stock AirBox/AFEPro DryS Air Filter/AirAid MIT/LS3 Throttle Body/Kook's Custom Headers--3" Bullet Race Muffler/Wheatley Performance Tuning
2012 Silverado 1500 ECSB 2wd Z71 - Black 5.3L - SOLD
2007 Silverado RCSB NNBS--Greystone Metallic 4.8L-3.73 - SOLD
BLACKND is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2011, 10:23 AM   #5
Trader Rating: 0
Launching!
 
Bow-Tie-Beast's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: South Carolina
Posts: 243
Default

Sounds to me like you have a pinched wire. Have you ever took out the radio? Could have pinched the wires when you replaced it. I know I had to push the wires back before the radio would sit flush again.

My driver side speaker has a big ol hole in it but it still works fine, just can hear the vibs when I crank it up.
__________________

2007 Chevrolet Silverado K2500, Reg.cab, 4x4, LY6.0L, 6L90 trans, 3.73 gears, 353HP @5400RPM, 373 FTLBS @ 4400 RPM,
20"ultra rims 275/55/20 tires, much more to come.
Bow-Tie-Beast is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2011, 08:27 PM   #6
Trader Rating: 0
Teching In
 
ls1_camaro_z28's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19
Default

Thanks for all the help! Mines doing the exact thing, sometimes they'll work sometimes they dont. most of the time they dont. i guess ill be replacing the speakers. And ive never had the stereo out nor the door panels off. Thanks again for all the help guys.
ls1_camaro_z28 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 10:25 AM   #7
Trader Rating: 5
Motorboatin Sonofabish
 
BLACKND's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Alvin,TX
Posts: 4,099
Default

Quote:
Originally Posted by Bow-Tie-Beast View Post
Sounds to me like you have a pinched wire. Have you ever took out the radio? Could have pinched the wires when you replaced it. I know I had to push the wires back before the radio would sit flush again.

My driver side speaker has a big ol hole in it but it still works fine, just can hear the vibs when I crank it up.
Not sure if you were talking to me or the OP? I have had the radio out and checked all the wires and connections, for some reasons, I keep losing the passenger side door speaker, and they are not blown, so it has to be a wiring connection issue at the speakers themselves.
__________________
Fomerly: L33Z71
2013 Sierra 1500 ECSB 2WD TX.Edition - QuickSilver Met 5.3L/6A/3.42 - Modded Stock AirBox/AFEPro DryS Air Filter/AirAid MIT/LS3 Throttle Body/Kook's Custom Headers--3" Bullet Race Muffler/Wheatley Performance Tuning
2012 Silverado 1500 ECSB 2wd Z71 - Black 5.3L - SOLD
2007 Silverado RCSB NNBS--Greystone Metallic 4.8L-3.73 - SOLD
BLACKND is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2011, 06:03 PM   #8
Trader Rating: 2
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 593
Default

I seem to have a similar issue that I posted yesterday. The drivers side seem to work off and on. The tweeter sounds like its still working. But could the both drivers side speakers stop working at the same time and it be that both speakers are junk?
71novaguy is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 04:44 PM   #9
Trader Rating: 0
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Default Reply

Speakers going bad on the 08 models are very common. The reason is because of the design for the water drain in the door. When it rains, the water runs down the inside of door and soaks the back side of the speaker. Changing the factory speaker with a premium speaker will fix the problem. Also, all alarms and chimes sound through driver side door speaker.... Turn signals, etc. be sure to get the speaker adapter for the silverado 06 and up. You do have to trim the tabs, but they are cut to break away easily for removal.
Adamant84 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 07:04 AM   #10
Trader Rating: 0
Teching In
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 15
Default

My 07 CCSB is doing the same thing. The pillar tweeters sound fine but most of the times the door speakers are off and turn on from time to time. Anyone figure this out yet ? Sounds like the OE speakers are
Chvy2nv is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 07:04 AM
PerformanceTrucks
Ford F150




Paid Advertisement
Reply

Tags
2008, 2011, chevrolet, chevy, door, ford, intermittently, problem, rear, silverado, speaker, speakers, stopped, truck, working


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:14 PM.

 



Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.

PerformanceTrucks.net and InternetBrands, Inc. are not affiliated with the Ford Motor Company