Mistakingly put unprogrammed key on ignition now no starr - PerformanceTrucks.net Forums

Go Back  PerformanceTrucks.net Forums > GENERAL MOTORS SPECIFIC FORUMS > GMT 900 Trucks General Discussion
Mistakingly put unprogrammed key on ignition now no starr >

Mistakingly put unprogrammed key on ignition now no starr

GMT 900 Trucks General Discussion 2007 - 2013 Trucks | General Discussion

Mistakingly put unprogrammed key on ignition now no starr

Reply

Old 08-26-2017, 12:53 PM
  #1  
Staging Lane
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mistakingly put unprogrammed key on ignition now no starr

I got a key cut yesterday for my 2007 Yukon Denali 6.2 . I was changing the fuel injectors and went to try to start but I used the unprogrammed key now the trick is in antitheft mode and the original key won't work anymore now. The passlock symbol is blinking.
warriorpluto is offline  
Reply With Quote
Old 08-26-2017, 01:06 PM
  #2  
TECH Junkie
iTrader: (2)
 
FFDP's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Rogers, MN
Posts: 3,853
Thanked 154 Times in 148 Posts
Default

I know on the older vehicles you could turn the ignition on with a good key, leave it for 10min, turn it off, then back on for 10min, do that 3 times total and then attempt to start the vehicle. It should relearn the key. You may want to hook up a battery charger while you do this.
FFDP is offline  
Reply With Quote
Old 08-26-2017, 01:11 PM
  #3  
Staging Lane
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok I am trying it now. I'm on the second cycle. After ten minutes the light doesn't stop flashing. I'll see what it does after the third cycle
warriorpluto is offline  
Reply With Quote
Old 08-26-2017, 02:16 PM
  #4  
TECH Fanatic
iTrader: (5)
 
Join Date: Feb 2013
Location: Somewhere north of 285, south of 985.
Posts: 1,703
Thanked 43 Times in 40 Posts
Default

Procedure is attached.
Attached Files
File Type: pdf
pt 77-0011.pdf (397.2 KB, 9 views)
madmann26 is offline  
Reply With Quote
Old 08-26-2017, 03:03 PM
  #5  
Staging Lane
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by madmann26 View Post
Procedure is attached.
none of this stuff works. i was installing fuel injectors with the battery plugged up. i have tech2win and reads tdm state : tamper
would unplugging sensors under the hood and injectors with battery plugged up cause this state? im so sad. i cant start my truck
warriorpluto is offline  
Reply With Quote
Old 08-26-2017, 03:36 PM
  #6  
Staging Lane
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i hate this crap with a passion. im supposed to be out enjoying my day but im stuck fooling this this omg
warriorpluto is offline  
Reply With Quote
Old 08-28-2017, 07:12 AM
  #7  
Staging Lane
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just to update, I had it running the same day. I learned when putting an unprogrammed key in ignition it induces tamper mode. I locked the truck And armed the alarm and let it sit for twenty minutes. When I came back afterwards it started. Now my steering wheel is vibrating and I smell my front brakes burning. It's like it's one thing after another with this damn thing. I might sell it but I don't know if I'll be able to find another black on black Yukon Denali again.
warriorpluto is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2017, 07:09 PM
  #8  
11 Second Club
iTrader: (18)
 
Mean Green z28's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,068
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

probably have a frozen caliper/slides overheating the disk on one side
Mean Green z28 is offline  
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Search this Thread
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: