Click here to visit LS1Tech
Click here to visit Performance Trucks
Click here to visit Mod Motor Tech
Click here to visit Modern Hemi

PerformanceTrucks.net Forums  

Go Back   PerformanceTrucks.net Forums > GENERAL MOTORS SPECIFIC FORUMS > GMT 800 & Older GM General Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Welcome to Performance Trucks!
Welcome to Performance Trucks,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 11-14-2010, 07:34 PM   #1
Trader Rating: 1
TECH Resident
 
Join Date: Oct 2007
Location: Gainesville GA
Posts: 852
Default NEED HELP MAJOR PROBLEM my truck won't go over 40 MPH need to fix TONIGHT!

My 2007 silverado 5.3 auto truck crew cab is having a issue. Going down the highway all of a sudden all my warning lights came on. Traction contol, stab. etc. I know can't drive over 40 mph. It says conserving power mode and is shifting hard. It is a work truck and needs fixed before the morning It is thousands of miles from home. HELP
__________________
1992 Z28 L98- high school car. Complete restore in progress
2011 crew sierra sle-work truck
2014 SS camaro ls3 6 speed
1998 formula ls1-headers, full exhaust. Superhawk hood. Bolt ons. 78k miles.
david068513 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 07:50 PM   #2
Trader Rating: 0
TECH Enthusiast

 
Mrgoodwrench3's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 510
Default

For some reason it has gone into limp mode. Could be several things. Try disconnecting the battery for 15 minutes. Try it again.
__________________
2010 Camaro 2SS, Kooks Long Tubes, Kooks Exhaust, Snow Methanol Injection, PFADT Suspension
Mrgoodwrench3 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 08:11 PM   #3
Trader Rating: 1
TECH Resident
 
Join Date: Oct 2007
Location: Gainesville GA
Posts: 852
Default

Ok, what if that doesn't fix it?
__________________
1992 Z28 L98- high school car. Complete restore in progress
2011 crew sierra sle-work truck
2014 SS camaro ls3 6 speed
1998 formula ls1-headers, full exhaust. Superhawk hood. Bolt ons. 78k miles.
david068513 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 08:22 PM   #4
Trader Rating: 0
TECH Enthusiast

 
Mrgoodwrench3's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 510
Default

Need to read the codes then proceed with diagnosis.
__________________
2010 Camaro 2SS, Kooks Long Tubes, Kooks Exhaust, Snow Methanol Injection, PFADT Suspension
Mrgoodwrench3 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 08:40 PM   #5
Trader Rating: 7
Where's the Beef?

 
viciousknid's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dover, Oklahoma
Posts: 9,381
Send a message via MSN to viciousknid Send a message via Yahoo to viciousknid
Default

Usually it will get out of limp mode if you just shut it off for a few minutes. Could be a number of things. ABS sensor or TP sensor for start. Really need to find a local auto store that will scan it for ya and go from there.
__________________
-Joshua
'03 408 ECSB|244/248 612/615 112|LT ORY XR1|FLT4|COS3 SD EFI Live|Circle D 3000 stall|4.30's|truetrac


To Err is Human. To ARRR is Pirate.
viciousknid is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 09:12 PM   #6
Trader Rating: 1
TECH Resident
 
Join Date: Oct 2007
Location: Gainesville GA
Posts: 852
Default

If I reset it does it store till I get to a scanner?
__________________
1992 Z28 L98- high school car. Complete restore in progress
2011 crew sierra sle-work truck
2014 SS camaro ls3 6 speed
1998 formula ls1-headers, full exhaust. Superhawk hood. Bolt ons. 78k miles.
david068513 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 09:18 PM   #7
Trader Rating: 7
Where's the Beef?

 
viciousknid's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dover, Oklahoma
Posts: 9,381
Send a message via MSN to viciousknid Send a message via Yahoo to viciousknid
Default

If you undo the battery you will clear the codes. Did it not go back to normal after having the key off for a few minutes?
__________________
-Joshua
'03 408 ECSB|244/248 612/615 112|LT ORY XR1|FLT4|COS3 SD EFI Live|Circle D 3000 stall|4.30's|truetrac


To Err is Human. To ARRR is Pirate.
viciousknid is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 10:04 PM   #8
Trader Rating: 5
TECH Enthusiast

 
sixltrbtr's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Southeast Texas
Posts: 632
Send a message via Skype™ to sixltrbtr
Default

May not be it but check all the wires at the throttle body. These trucks have an issue with the wires breaking inside the insulation. Tug on each individual wire near the plug at the throttle body. If one is bad you should be able to pull the wire in half pretty easily. Then all you need to do is splice the wire back together if it's not too close to the connector. If it is you'll have to get a new connector from the dealer and splice them all.
__________________
2003 Silverado RCSB. Magnacharged LQ9 PB 11.44 @ 119.65 mph DD
sixltrbtr is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 10:49 PM   #9
Trader Rating: 0
On The Tree
 
bow tie guy's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: westminster Ca.
Posts: 125
Default

battery age......................

battery voltage is............

serpentine belt is .................

these side post batteries are crap mine showed good
but internally the terminals were bad
bow tie guy is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 12:31 AM   #10
Trader Rating: 1
TECH Resident
 
Join Date: Oct 2007
Location: Gainesville GA
Posts: 852
Default

Quote:
Originally Posted by bow tie guy View Post
battery age......................

battery voltage is............

serpentine belt is .................

these side post batteries are crap mine showed good
but internally the terminals were bad
It has a stock battery, 350k miles on the truck. Amps are fine.
__________________
1992 Z28 L98- high school car. Complete restore in progress
2011 crew sierra sle-work truck
2014 SS camaro ls3 6 speed
1998 formula ls1-headers, full exhaust. Superhawk hood. Bolt ons. 78k miles.
david068513 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 12:31 AM
PerformanceTrucks
Ford F150




Paid Advertisement
Reply

Tags
15, 2007, 30, 35, 40, chevy, exhaust, mph, ower, past, performance, problems, silverado, truck, wont


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:55 AM.

 



Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

PerformanceTrucks.net and InternetBrands, Inc. are not affiliated with the Ford Motor Company